ciaotravel background
Elérhetőségek

Cím:
1065 Budapest,
Weiner Leó u. 17. II/13.
Tel/Fax.:
36/ 1 / 882-7342
36/ 20 / 428-5337
Email:
monika[kukac]ciaotravel.hu
Skype:
ciaotravel.hu

Skype Me™!

 

 

Fesztiválok Olaszországban 2014-ben

Mindegy, hogy Rómába, Velencébe, Sienába vagy Milánóba tervezi nyaralását, Olaszország számtalan nagyszabású eseménnyel, fesztivállal várja.

Október 21-ig, minden nap 9, 10 és 11 órai kezdettel látványos bemutatót tartanak: videóanimáció és audio-guide rendszer segítségével mintegy eredeti állapotukban mutatják be a Via dei Fori Imperiali és a szomszédos Via Alessandrina régészeti emlékeit.
Az öt idegen nyelven hallható kísérőszöveg és a speciális effektusokkal gazdagított látványképek segítségével Augustus császár korába kerülünk vissza. A maximum 200 fő számára biztosított ülőhelyeken élményszerű, pontos és tudományos ismereteket kaphatnak a turisták.
Bővebb információ: www.turismoroma.it

Parma
A Festival del Prosciutto di Parma ünnepén (szeptember 15-21.) közel százezer látogató gyűlik össze, hogy megkóstolja a térség ezerféle sonkáját. A sonkát előállító cégek, manufaktúrák – a Parma Ham Consortiumnak 164 cég a tagja – ez idő alatt kinyitják kapuikat a látogatók előtt. A világhírű pármai sonka készítése 2000 éves hagyományon alapszik.
Bővebb információ: www.festivaldelprosciuttodiparma.com

Siena
A középkori háttér díszleteként szolgáló téren, a Piazza del Campón a város 10 kerületének lovasai mérik össze tudásukat a Palio elnevezésű ősi lovasversenyen. A parádés felvonulás elején és végén egyházi áldást kapnak a szereplők. Évente két időpontban, július 2-án és augusztus 16-án kerül sor a színpompás vetélkedésre.
Bővebb információ: www.comune.siena.it

Velence
A Grand Canal minden év első szeptemberi vasárnapján látványos esemény színterévé válik. A történelmi Regatta hagyománya 1315-ig nyúlik vissza, a verseny különféle hajótípusok látványos felvonulásával indul.
Bővebb információ: www.regatastoricavenezia.it

Trieszt 
Az október 12-i, Barcolana névre keresztelt eseményre minden évben több mint kétezer vitorlás gyűlik össze a trieszti öbölben. A 16 tengeri mérföldes vitorlásverseny Európa legnagyobb vitorlásrendezvénye.
Bővebb információ: www.barcolana.it

Verona 
Idén 101 éves a veronai Nemzetközi Operafesztivál. A szeptember 7-ig tartó programon olyan híres előadások szerepelnek, mint az Aida, az Álarcosbál, a Carmen, a Turandot, a Pillangókisasszony és Placido Domingo Verdi Gálaestje.
Bővebb információ: www.arena.it

Torre del Lago
A város a Puccini által 1930-ban alapított fesztiválnak ad otthont. A szép fekvésű szabadtéri színház a Villa Mausoleo – a szerző nyughelye – közelében fekszik. A műsoron a világhírű szerző operái szerepelnek, melyek augusztus 30-ig láthatók.
Bővebb információ: www.puccinifestival.it

Torino és Milánó
A két olasz város szeptember közepén nagyszabású, összehangolt koncertsorozattal várja a vendégeket. Világhírű zenekarok, barokk operaelőadások, középkori zenei estek, jazz és kortárs zenei bemutatók színes keverékéből állították össze a több évtizedre visszatekintő rendezvény műsornaptárát.
Bővebb információ: www.mitosettembremusica.it

Arco
A Trentino tartományban található látványos kisvárosban szeptember 7-én és 13-14-én, kosztümös rendezvényen elevenítik fel a régi időket. A Habsburg császárné, Sissi egyik kedvelt üdülőhelye volt a városka, és udvarával többször időzött itt. Korabeli ruhákba öltözött statiszták járják a várost, korabeli zenére táncolnak az emberek, végül Habsburg teadélutánon vehetnék részt a turisták. 
Bővebb információ: www.arcoasburgica.it

www.turizmusonline.hu

Gyorskereső
Keresés
Partnerek

Nyaralás bolgár tengerparton

Istria Tours

w utak