ciaotravel background
Elérhetőségek

Cím:
1065 Budapest,
Weiner Leó u. 17. II/13.
Tel/Fax.:
36/ 1 / 882-7342
36/ 20 / 428-5337
Email:
monika[kukac]ciaotravel.hu
Skype:
ciaotravel.hu

Skype Me™!

 

 

Megérkezett Debrcence a Wizzair első milano járata

Vasárnap délelőtt szállt le Debrecenben a Wizz Air első milánói járata, így London és Eindhoven után már három útvonalon közlekednek a diszkont légitársaság gépei a városból- jelentette be Kósa Lajos polgármester a repülőtéren tartott sajtótájékoztatón.Az újabb desztinációkkal Debrecen és a régió lakói előtt új távlatok nyílhatnak meg az európai utazásban: Eindhovenből Hollandia és Belgium nagyvárosai, illetve Németország és Franciaország határmenti nagy ipari és közlekedési központjai könnyedén elérhetők. A milánói járat jelentőségét pedig - a közkedvelt olasz turistaközpontok, síparadicsomok közelsége mellett - az adja, hogy a Malpensa nemzetközi repülőtér közvetlen kapcsolatot biztosít a világ szinte valamennyi pontjára - magyarázta Kósa Lajos.A politikus utalt rá, hogy hamarosan az Országgyűlés elé kerül a légiforgalmi törvény módosítása. Ezzel kapcsolatban kezdeményezik, hogy - a budapesti Liszt Ferenc repülőtérhez hasonlóan - az összes hazai nemzetközi, schengeni határral rendelkező repülőtéren a katasztrófavédelmi feladatok ellátását, a légtérfelügyeletet és a repülőtér-biztonsághoz kapcsolódó feladatok ellátásáról az állam gondoskodjon.

Ezzel a debreceni repülőtér szükség esetén a Liszt Ferenc repülőtér kitérő repülőtere lehetne - tette hozzá Kósa Lajos. Újhelyi József, a Wizz Air repülőtér-fejlesztési vezetője a milánói járat landolása után elmondta: a Wizz Air a londonival együtt mostantól három járatot üzemeltet a debreceni repülőtérről. A várakozások szerint a következő évben százezer utas utazik majd ezeken az útvonalakon.
Herdon István, a repülőteret üzemeltető Xanga cégcsoport tulajdonos-vezérigazgatója mérföldkőnek nevezte az eindhoveni és a milánói járatok indulását, amit reményei szerint a jövőben újabbak követnek majd.
A debreceni repülőtér személyforgalma a tavalyi 30 ezer után 2012-ben meghaladja az 50 ezer, 2013-ban pedig várhatóan átlépi a 100 ezer utast is - tette hozzá.
 
forrás: www.turizmus.com
Gyorskereső
Keresés
Partnerek

Nyaralás bolgár tengerparton

Istria Tours

w utak