ciaotravel background
Elérhetőségek

Cím:
1065 Budapest,
Weiner Leó u. 17. II/13.
Tel/Fax.:
36/ 1 / 882-7342
36/ 20 / 428-5337
Email:
monika[kukac]ciaotravel.hu
Skype:
ciaotravel.hu

Skype Me™!

 

 

Római császár okostelefonon

Augustus villájának eddig nem látott termeit is megnyitják a római
császár halálának 2000. évfordulóján, amelynek apropóján Róma
városa éves „bérlettel” is megajándékozza az ókori műemlékek
látogatóit. 

Augustus császár 14. augusztus 19-én hunyt el a campaniai Nola városában. A császárról és koráról egész nyáron az Augustus-fórumon rendezett multimediális előadás emlékezik meg. Halálának napján nem lesz rendkívüli esemény, a római birodalom megalapítójának tartott római császár halála kétezredik évfordulójára emlékező programok nagy része szeptembertől kezdődik Rómában, rendkívüli régészeti meglepetésekkel, kiállításokkal és konferenciával.

Szeptember 12-től látogatható lesz Augustus feleségének, Líviának a Prima Porta római városrészben megmaradt és az évfordulóra restaurált villája, szeptember 18-tól pedig a kétszeresére bővül a Palatinus-dombon álló Augustus-villa látogatható termeinek száma. Az évfordulóra nyitják meg október elsejétől a vicus Iugarius ókori utcát, amely a Forum Romanumot az egykori zöldségpiaccal, a Forum Holitoriummal kötötte össze. November 14-én a római régészeti múzeumban az augustusi naptárreformot mutatja be kiállítás.

Az augustusi évfordulóra külön okostelefonos alkalmazás is letölthető lesz. Ezen kívül Róma városa szeptembertől egy évig érvényes „bérlettel” is megajándékozza az ókori műemlékek látogatóit: ezzel a Colosseum, a Forum Romanum és a Palatinus együttese egy éven át akárhányszor felkereshető, ára 25 euró, a 18 éven aluliak számára 18 euró.
www.turizmus.com

 

Gyorskereső
Keresés
Partnerek

Nyaralás bolgár tengerparton

Istria Tours

w utak