ciaotravel background
Elérhetőségek

Cím:
1065 Budapest,
Weiner Leó u. 17. II/13.
Tel/Fax.:
36/ 1 / 882-7342
36/ 20 / 428-5337
Email:
monika[kukac]ciaotravel.hu
Skype:
ciaotravel.hu

Skype Me™!

 

 

Anzio

Anzio

TÁVOLSÁG:   1050 km Tornyiszentmiklóstól (határállomás Szlovénia felé)

AJÁNLOTT ÚTVONALTornyiszentmiklós - Maribor - Ljubljana - Trieste - Bologna - Firenze - Roma - Aprilia - Anzio (az utolsó 20 km kivételével végig autópályán)

TENGERPART: homokos.

ANZIO-RÓL: Anzio Rómától délre, 60 km-re található, autóval vagy vonattal 1 óra alatt elérhető. Már az ie. 490-ben egy virágzó kereskedő város volt. A római birodalom idején a patriciusok kedvelt nyaralóhelye volt. Caligula fővárossá szerette volna tenni Anziot. Nero uralkodása alatt virágzott legjobban Anzio, abban az időben épült meg a kikötője is. A római birodalom bukásával Anzio is hanyatlani kezdett. A XVII-XVIII. században újra fejlődésnek indult. Pompás villákat építettek a tengerpart mentén. A régészeti park és a villák (Villa Adele, Villa Borghese, Villa Albani, Villa Sarsina) egy régmúlt gazdagság nyomait mutatják.
A modern Anzio megmaradt a közeli főváros kedvelt nyaralóhelyének. 12 km hosszú tengerpart részei: Lido dei Pini, Lido di Lavinio, Lido di Cincinnato, Lido delle Sirene, Lido di Marechiaro, Riviera di Ponente és Riviera di Levante. A tengerpartján szabad és fizetős strandok váltakoznak: bérelhető napernyők és nyugágyak/ nyugszékek, vizisportolási lehetőségek, bárak, wc.

A KÖZELBEN:

  • Roma ( 60 km)
  • Chigi palota Ariccia-ban, Castelgandolfo és Lago Albano, Aldobrandini villa Frascati-ban, az Apátság Grottaferrata-ban, Lago di Nemi.
  • Monte Porzio Catone, Rocca di Papa, Albano Laziale.

TUDTA, HOGY

  • a II. világháborúban, 1944. január 22-én Anzio-nál szálltak partra a szövetséges hatalmak csapatai és junius 4-én felszabadították Rómát.
Képek: 
Anzio-strand
Anzio-világítótorony
Anzio-strand2
Anzio-strand3
Anzio-strand
Anzio-világítótorony
Anzio-strand2
Anzio-strand3
Időjárás: 

Gyorskereső
Keresés
Partnerek

Nyaralás bolgár tengerparton

Istria Tours

w utak