Lignano

TÁVOLSÁG: 400 km Tornyiszentmiklóstól (határállomás Szlovénia felé)

AJÁNLOTT ÚTVONAL: Tornyiszentmiklós - Maribor - Ljubljana - Trieste - Latisana - Lignano (az utolsó 20 km kivételével végig autópályán)

TENGERPART: széles, lassan mélyülő, homokos.

LIGNANO-RÓL: Lignano a Tagliamento folyó bal partján fekszik, keleten és délen az Adriai-tenger mossa partjait, északon a Laguna di Marano található. Lignano 3 városrésze különböző nyaralást ajánl. Sabbiadoro az éjjel-nappal nyüzsgős életet jelenti: elegáns sétálóutcán üzletek, butikok, éttermek, kávézók és fagylaltozók csábítják a vendégeket. A Pineta és a Riviera részek már csendesebb és nyugalmasabb pihenést ígérnek. 8 km hosszú tengerpartján is minden a vendégért van: bérelhető napernyők és nyugágyak/nyugszékek, vízi-sportolási lehetőségek, játszóterek, kávézók és bárok, wc, zuhanyzó, orvosi ügyelet, animáció gyermekeknek és felnőtteknek, vízimentő-szolgálat, baba-mama szoba stb. Lignano apartmanokban is bővelkedik, mindenki megtalálhatja köztük az igényeinek megfelelőt.

Lignanoban a kényelmes apartmanokon túl számtalan park várja a szórakozni vágyókat: Strabilia vidámpark, Aquasplash csúszdapark, I Gommosi légvárpark, Parco Junior vidámpark, Punta Verde állatkert, Gulliverlandia.

A KÖZELBEN:

  • Velence (autóval 1,5 óra alatt elérhető bármelyik Lignanoi apartmanból)
  • Trieste, Miramare-kastély, Duino-kastély.
  • Udine, San Daniele, Aquileia, Palmanova, Cividale

TUDTA, HOGY

  • Lignano Pineta része volt az első lakott negyed a félszigeten?
  • Ernest Hemingway is nyaralt Olaszországban, azon belül is Lignanoban? Ezért nevezték el róla Lignano egyik parkját, ahol játszóterek, kerékpárutak és kalandpark is található.
  • 1987 óta Lignano már 22 alkalommal megkapta a Kék zászlót?

Olaszország nyaralás szempontjából remek választás. Ne habozzon Ön sem apartmant foglalni már ma! Foglalja le lignanoi szállását, és töltsön el néhány napot ott, ahol Hemingway is szívesen nyaralt!